“Zlatna” gondola dobija još jedan krak ka Čigoti (VIDEO)

bojana bozanic

Opština Čajetina krajem 2021. godine isplatila je i poslednju ratu kredita za Gold gondolu, uz podršku milion evra obezbeđenih od strane Vlade Srbije. Najambicioznija turistička atrakcija Zlatibora će u budućnosti donositi prihod koji će doprineti dodatnim ulaganjima u turistički razvoj ove planine.
“Gold gondola“ nastaviće da i u ovoj godini da poboljšava svoju ponudu i kvalitet usluga i zbog toga se već krenulo sa pripremama i realizacijom planova za 2022.godinu u kojoj će važna stavka biti nabavka novih kabina. Za nabavku novih 20 kabina opredeljeno je 60 miliona dinara. Želja zaposlenih je da nove kabine obogate i dodatnim sadržajima kako bi putnicima panoramsko razgledanje učinili još prijatnijim. U narednom periodu počeće se sa gradnjom nadstrešnice na poslednjoj stanici gondole koja će putnike i zaposlene štititi od padavina, ali i jakog sunca. Sledeća faza bi bila izgradnja ugostiteljskih sadržaja na samom vrhu.
Takodje, zbog gužvi koje se stvaraju na vrhu Tornika gde kapaciteti staza ne mogu da podrže toliki broj zainteresovanih skijaša, nadležni iz opštine Čajetina i JP Gold gondola su došli na ideju da urade još jedan krak gondole i to od srednje stanice do vrha Čigote. Nadamo da ćemo možda do kraja godine raspisati tender za nabavku opreme za novi krak i to od srednje stanice do vrha Čigote. Plan je takodje da nastavak gondole krene i ka Pribojskoj Banji i Mokroj Gori, istakla je direktorka Gold gondole Bojana Božanić, za portal kraljev trg.rs.

Fotografija: Samir Aslani i Zlatibor press

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: