“Zlatiborske povelje” i plakete uručene najzaslužnijima opštine Čajetina (VIDEO)

plakete djacima

Sve što smo do sada uradili u Opštini Čajetina nas obavezuje da i dalje budemo servis građana, poručio je predsednik te Opštine Milan Stamatović na Svečanoj sednici povodom Dana opštine. Plakete, priznanja i novčane nagrade su uručene najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju u proteklom periodu, a najviše priznanje ,,Zlatiborsku povelju’’ dobilo je Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor”.
U prethodnih godinu dana realizovali smo veliki broj kapitalnih projekata, a započeli smo i neke nove. Najveći deo izdvajanja iz budžeta iskoristili smo za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina, preko 500 miliona dinara, zatim za izgradnju sistema za vodosnabdevanje Sušička vrela i za rekonstrukcija magistralnog cevovoda oko 350 miliona dinara, dok smo za naše poljoprivrednike izdvojili preko 160 miliona dinara. Završeni su radovi na izgradnji igrališta, pešačkih, biciklističkih i trim staze na Zlatiboru, a dobrom strategijom razvoja opštine Čajetina uspeli smo da privučemo mnogobrojne investitore, prvenstveno u oblasti smeštajnih i zabavnih kapaciteta – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić pozdravljajući prisutne na svečanoj sednici Skupštine opštine.
Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, je naglasio da se broj stanovnika u Čajetini i na Zlatiboru konstantno povećava što govori o ubrzanom razvoju i odgovornosti prema građanima dodajući da pored novih kapitalnih investicija kao što je Zlatni grad na Ribničkom jezeru, Opština uporedo radi i na zaštiti životne sredine.
Pohvalnice su dodeljene dobitnicima diplome „Vuk Karadžić“, učenicima koji su završili osnovne i srednju školu na području Opštine Čajetina, kao i učenicima srednjih škola na teritoriji Republike sa prebivalištem u Čajetini.
Plaketom „Dimitrije Tucović” posthumno je nagrađen dr Radenko Lazarević, koji je istraživao pećine u Srbiji i van granica, među njima i Stopića pećinu.

Za humanost i ljudskost u teškim vremenima, dobitnik zahvalnice „Zoran Tmušić“ je novinar Vladimir Lojanica iz Užica.

Predsednik Opštine dodelio je i zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom i postignutim uspehom u protekloj godini. Nagrađeni su Radosav Dabić iz Čajetine i Dragan Ninčić iz Krive reke.

Fotografija: Opština Čajetina

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: