Zlatibor “rasprodat” i za Sretenje

Sretenje na Zlatiboru

Smeštajni kapaciteti na planini su u velikoj meri popunjeni, Zlatibor je spreman za sve turiste, kažu domaćini, uz potvrdu da su svi lokaliteti otvoreni za posetioce.

– Ono što zavređuje najveću pažnju velikog broja turista jeste novootvorena Gold gondola, koja povezuje centar Zlatibora i najviši vrh Tornik. Radno vreme gondola od 15. februara 2022. godine, je svakim danom od 08:30 do 15:30 časova. Poslednja vožnja sa Tornika je u 16:30 časova., a početna stanica nalazi se nedaleko od centra i Kraljevog trga, iza zlatiborske pijace. Podsećamo da se najdužom gondolom na svetu do sada provozalo preko 30.000 ljudi, od po;etka godine – saopšteno je iz TO „Zlatibor“.
Iako je sneg na Zlatiboru proteklih dana padao manjim intenzitetom, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i temperaturi ispod nule, ski centar Tornik je spreman da primi sve ljubitelje skijanja i zimskih sportova. Radno vreme skijališta je svakog dana od 09.00 do 16.00 časova, a za skijaše i bordere otvorene su sve staze osim crne staze Zmajevac. Na ski centru Tornik nalazi veliki broj ski škola i ski renti gde se može iznajmiti oprema.

U snegu i zimskim aktivnostima može se uživati i u centru Zlatibora. U okviru Avantura parka nalazi se skijaški centar koji se prostire na tri hektara i raspolaže sa tri ski staze. Staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje, pa će Ski avantura biti otvorena za posetioce svakog dana od 09.00 do 19.00 časova.

Veliki tematski Dino park svoja vrata posetiocima otvara svakog dana od 10.00 do 17.00 časova, a lokaliteti u okolini Zlatibora takođe će biti otvoreni za obilaske. Stopića pećina radiće sakog dana od 09.30 do 16.30 časova, muzej „Staro selo“ Sirogojno od 09.00 do 16.00 časova, dok je vodopad u Gostilju moguće obići od 09.00 do 16.30 časova svakog dana.

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: