Zlatibor jedan od domaćina svetskog motociklističkog šampionata (VIDEO)

KonferencijazamedijeXrossHardEnduroReli

Jedna od osam trka ovogodišnjeg svetskog of-roud motociklističkog šampionata biće održana od 18. do 21. maja na obroncima Zlatibora, Tare i Mokre Gore uz učešće više od 300 takmičara iz celog sveta.

Branislav Đurić, idejni pokretač i organizator ove hard enduro moto trke, je naglasio da se trke održavaju od 2014. godine, a nekoliko godina i na Zlatiboru.

Prošle godine nas je kontaktirala Svetska motociklistička federacija (koja je u rangu, na primer, Fife u fudbalu), čiji delegati su prošle godine došli da vide konfiguraciju terena, smeštajne i logističke kapacitete na Zlatiboru, i nakon toga dali “zeleno svetlo” da se ovde organizuje jedna od osam trka ovogodišnjeg svetskog šampionata, rekao je Đurić.

Upustili smo se u organizaciju jedne međunarodne enduro motociklističke trke jer imamo infrastrukturu, tehničke i ljudske kapacitete a svakako smo i sve prepoznatljiviji u oblasti sportsko-rekreativnog turizma, i onog na najvišem svetskom nivou. Ovo je jedan veoma važan događaj za Zlatibor, opštinu Čajetina, regiju Zapadne Srbije i cele naše zemlje, rekao je u ime domaćina trke predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Pokrovitelj trke je ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije vlade Republike Srbije i tim povodom je ministarka Tatjana Matić izjavila da će “ovo takmičenje svakako otvoriti jedno novo poglavlje u razvoju turizma u našoj zemlji, pre svega sportsko-rekreativnog i planinskog turizma i da će dodatno pozicionirati Srbiju kao značajnu svetsku turističku destinaciju i posebno naš prelepi Zlatibor”.

Ministarka Matić je predstavila podatke da je Srbija u prethodnoj godini imala rekordan devizni priliv od turizma u iznosu od preko milijardu i 560 miliona evra, a da je Zlatibor posetilo više od 395 hiljada turista.

Prošle godine smo u Srbiji imali preko 2,6 miliona posetilaca odnosno turista, preko osam miliona noćenja i verujem da ćemo sve te brojke ove godine i nadmašiti, zaključila je Matićeva.

Izvor Opština Čajetina i Zlatibor.tv

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: