Za Dan zaljubljenih – “Ljubav do groba”

ljubav-do-groba

Generacijski jaz, sukob novih i starih vrednosti i drama bračnog para koji se glođu u staračkoj usamljenosti u osnovi je predstave “Ljubav do groba” reditelja Vladimira Lazića koju će čajetinska publika imati priliku da vidi u ponedeljak, 14. februara od 19 časova u Domu kulture u Čajetini.

Bračni par bivših ekvilibrista pokušava da opstane u cirkusu novog doba čiji su trapezi i žice skrojeni od pohlepe, beskrupuloznosti i izopačenosti svake vrste a koje glumački dočarava njihova komšinica (Marina Vodeničar) u pokušaju da se dokopa njihovog stana. Oslikan je i jaz između jedne generacije vaspitavane na građanskom moralu u kome su se znala neka pravila i generacije pobrkanih i pomerenih društvenih vrednosti i merila kojoj je materijalno prioritet svih prioriteta.

U predstavi “Ljubav do groba” rađenoj po tekstu Miodraga – Mije Ilića igraju Milenko Pavlov, Snežana Savić i Marina Vodeničar, a priču najbolje oslikava rečenica koju je Pavlov uzeo za moto predstave: “Dok sam ja sanjao budućnost, drugi su razgrabili sadašnjost”.

Izvor: zlatiborpress.rs

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: