Usvojen završni račun za 2021. godinu za opštinu Čajetina (VIDEO)

so(1)!

Na 22. Sednici SO Čajetina usvojen je završni račun za 2021. godinu sa izveštajem revizije, a budžet je u toj godini realizovan u iznosu od oko 3 milijarde i 900 miliona dinara.

„Najveća izdvajanja su bila za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji čitave opštine – preko 400 miliona dinara, zatim za izgradnju sistema za vodosnabdevanje i Sušička vrela i rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora sa nekih 350 miliona, zatim je za poljoprivredu izdvojeno preko 160 miliona. U prethodnoj godini ono što je svakako značajno i po čemu se razlikujemo od drugih opština jeste da su izdvajanja za plate zaposlenih u javnom sektoru oko 6 % od ukupnog budžeta i to je sasvim sigurno najmanji procenat u čitavoj Srbiji,“ rekao je predsednik SO Čajetina, Arsen Đurić.

Na današnjoj sednici su usvojeni i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2021. godinu Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“, Inovacionog biznis centra Zlatibor, kao i Javnog komunalnog preduzeća „Duboko“ iz Užica. Odbornici su usvojili i nekoliko odluka koje se tiču uređenja građevinskog zemljišta sredstvima investitora kao i doparcelacija na Zlatiboru.

„Kao što ste videli, Skupština je završena efikasno. Naravno, donete su odluke i o izmenama školskih odbora za osnovne i srednju školu u opštini Čajetina, i utvrđen je spisak dobitnika nagrada i opštinskih priznanja za Svečanu sednicu za Dan Opštine,30. jun.“

Izvor Zlatiborpress

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: