Uručene prestižne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” u Kulturnom centru Zlatibor (VIDEO)

dobitnici

Uspešni privrednici i kompanije, lekari, naučni radnici, društveni delatnici sa područja koje pokriva PKS – Regionalna privredna komora Zlatiborskog okruga, nagrađeni su, 30.marta 2022. godine, u Kulturnom centru Zlatibor, priznanjem “Kapetan Miša Anastasijević”. Sedamnaest privrednih i društvenih predstavnika i stvaralaca sa teritorije Zlatiborskog okruga, koji su svojim zalaganjem doprineli razvoju zajednice, odnelo je ovogodišnje nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizuje u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji je nastao pre 22 godine, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Od 2016.godine projekat se realizuje i u
Republici Srpskoj.

Nosioci projekta su “Media Invent” i Novosadski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine i privredne komore Srbije,Unija poslodavaca Srbije i lokalne samouprave
( u ovom slučaju Opština Čajetina ).

Kulturni centar Zlatibor dobitnik je priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za prezentaciju kulturne i turističke ponude, povodom izuzetno uspešnog rada tokom 2021. godine. Priznanje je uručeno direktoru turističke organizacije Zlatibor, Vladimiru Živanoviću.

Među leuratima našli su se i opština Čajetina, koja je nagrađena za razvojne projekte Zlatiborskog okruga i društvenu odgovornost, „Gold gondola“ za unapređenje turističke ponude, kao i hotel „Buket“ za vrhunski kvalitet i komfor.

Konferenciju je svojim prisustvom i pozdravnim govorom uveličao i otvorio Vlado Markanović, ispred „Media invent“-a. Svečanost je uveličana i izvođenjem himne Republike Srbije “Bože pravde” u izvođenju Vujice Dragovića, člana „Udrženja za negovanje narodne tradicije Zlatibor“.

Svečano zatvaranje upriličeno je govorom predsednika „Udrženja Užičana u Beogradu“, profesora doktora, Miloša Tucovića, koji je izlaganje završio citatom jednog od najplodonosnijih naučnika modernog doba, Mihajla Pupina. – “Ništa čoveka ne čini toliko sretnim kao njegovo vlastito ubeđenje da je učinio sve što je mogao, ulažući u svoj rad svoje najbolje sposobnosti”.

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: