Umetnica Ivana Knežević izlaže u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor

IzlozbaTok

Otvaranje izložbe Ivane Knežević biće održano u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor u ponedeljak, 6. decembra 2021. u 17 časova.

Ivana Knežević rođena je 23. septembra 1983. godine u Čačku. Završila je Srednju umetničku školu u Nišu, smer grafički dizajn. Diplomirala je dizajn enterijera na Fakultetu humanističkih nauka u Nišu.

Tokom studija ostvarila je dobru saradnju sa profesorima i kolegama na smeru tekstilnog dizajna pa je uporedo izučavala i tehnike dizajne tekstila i oslikavanja tkanina. Trenutno živi i stvara u rodnom gradu Čačku, gde se bavi i pedagoškim radom na polju likovne pedagogije za decu i odrasle. Često sarađuje sa gradskim institucijama kulture i organizuje dečije likovne radionice. Redovno se odaziva, organizuje i učestvuje na najrazličitijim kulturnim i umetničkim događajima koji spajaju i podržavaju osobe sa invaliditetom i marginalizovane grupe.

Iza sebe ima izvedene desetine murala od kojih se neki nalaze u eksterijerima a neki krase javne prostore. Poslednjih desetak godina Ivana aktivno učestvuje u najrazličitijim projektima oslikavanja javnih prostora i u edukaciji i popularizaciji umetnosti uopšte. Aktivno stvara i izlaže, iza sebe ima dvanaest samostalnih i veliki broj grupnih izložbi. Aktivni je učesnik domaćih i međunarodnih likovnih kolonija.

Bavi se raznim tehnikama zidnog slikarstva i mozaikom. Medijumi u kojima se izražava su različiti. Radi na platnu, medijapanu, staklu, koristi materijale kao sto su klirit, žica, metal, stiropor, drvo i kamen a dimenzije njenih radova su različite, od minijatura do velikih formata.

Jedan je od osnivača udruženja negovatelja naučnog kreativnog i stvaralačkog mišljenja „Klikeraši“. Osnivač je udruženja Kreativna jazbina i član udruženja ULUPUDS.

Izvor: Opština Čajetina

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: