TRK “Zlatibor” u trku ka evropskom vrhu sportskog turizma

sportska-hala-TRK-Zlatibor-3

Ovih dana se u dvorani Turističko-rekreativnog kompleksa “Zlatibor” igrao košarkaški turnir ABA 2 lige, sa učešćem 14 klubova iz šest država regiona. Zlatibor je, tako, drugi put domaćin ovog “balona”. Najviše ocene i pohvale dobijene su nakon prve organizacije ovog takmičenja, pa je naš turistički centar i ove godine, jedini u Srbiji, dobio priliku da organizuje turnir ABA 2 lige.

A košarka je samo deo mnogih sadržaja i aktivnosti Turističko-rekreativnog kompleksa. Ovde vredno rade, koristeći “zlatni potencijal” i sjajne uslove Zlatibora za sportski turizam. O tome je Nikola Novaković, direktor TRK “Zlatibor”, izjavio:

– Na stotine sporista svih uzrasta i selekcija bilo je tokom ove godine u TRK-u. Neka od najzvučnijih imena koja smo ugostili su Marina Maljković sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije, Željko Obradović sa ekipom KK “Partizan”, Veselin Vujović koji je sa klupe predvodio Rukometni klub “Vardar”, a u našoj sportskoj dvorani trenirali su i košarkaški reprezentativci Crne Gore. Kod nas se i bokserska reprezentacija Srbije marljivo spremala za svetsko prvenstvo koje će se u novembru održati u Beogradu.

TRK ”Zlatibor” je u saradnji sa opštinom Čajetina organizovao prvi međunarodni odbojkaški kamp koje su vodile naše proslavljene odbojkašice Tijana Malešević i Nataša Krsmanović, a tom prilikom obezbeđen je besplatan smeštaj i učešće stotinak dece sa Kosmeta i iz Srebrenice.


Od 24. do 27. septembra deonicama Zlatibora, Tare i Mokre Gore održavao se prvi “Xross hard enduro rally” ukupne trase od 300 kilometara, a TRK “Zlatibor” je bio bazna stanica ovog događaja. “Xross” tim je postao deo “FIM hard enduro World championship”, a nakon dobre prezentacije Zlatibora odlučeno je da naredne godine naša planina bude domaćini sledećeg relija.

– Sada smo u pregovorima za organizaciju više internacionalnih kampova naredne godine. Imamo ideja, volje i spremnosti da rastemo i napredujemo, trudimo se da konstantno dižemo usluge i poslovanje na viši nivo. Ogromnu zahvalnost dugujemo našem opštinskom rukovodstvu na razumevanju i podršci koju nam bezrezervno daju. Zahvalni smo i ponosni na naše zaposlene koji se zaista trude i vredno rade na ostvarivanju svih zadatih ciljeva – istakao je Novaković, dodajući da su uspešno izvršili renoviranje sportske dvorane, a nakon završenih radova u hali stari lobi bar pretvorili u novi i moderan sport kafe, koji je već postao mesto okupljanja zaljubljenika u sport. Oni ovde dolaze da gledaju utakmice, jer su u ponudi svi sportski kanali, uz to uživaju u lepom ambijentu, opuštenoj atmosferi, odigraju neku partiju bilijara.

– Krećemo i sa modernizovanjem naših smeštajnih kapaciteta tako da planiramo da do kraja naredne godine završimo kompletno renoviranje svih soba i apartmana kako bismo bili na nivou za smeštaj evropskih i svetskih sportskih klubova. Sa posebnom radošću iščekujemo i izgradnju novih 15 sportskih terena i zaista je izuzetan osećaj svedočiti kako Zlatibor trkom ide ka cilju da postane važno mesto na svetskoj mapi – zaključuje direktor TRK “Zlatibor”.


Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: