Trijumf Španaca na Tić polju, Anja Ilić prva u Balkan Kupu

balkan_kup_1.7.1-Small

Trke Balkan kupa u nordijskom skijanju održane su na Tić polju na Zlatiboru uz učešće 30 takmičara i takmičarki iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Letonije, Španije, Brazila, Čilea i Ekvadora.

U prepoznatljivom ambijentu na Tić polju otvorena je godina sa dva takmičenja u nordijskom skijanju. Uz veliku količinom snega uslove je malo omela magla prvog dana.

Olimpijska reprezentativka Anja Ilić zauzela je dva peta mesta, ali je bila najbolja u konkurenciji takmičarki koje se nadmeću u Balkan kupu. Sa ovim trkama članica Zvezde priprema formu za Zimske olimpijske igre koje počinju 4. februara u Pekingu.
Duplu pobedu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Marta Ramos Moreno iz Španije, a dva druga mesta na Zlatiboru je zauzela 46-godišnja Brazilka Žaklin Murao koja je od 2004. godine čak sedam puta nastupala na Olimpijskim igrama, četiri puta na zimskim i tri na letnjim i to u tri sporta, nordijskom skijanju, biatlonu i biciklizmu.

U muškoj konkurenciji na 10 hiljada metara u prvoj trci je pobedio Bugarin Danijel Peškov ispred Španca Bernata Seljesa, da bi drugog dana zamenili mesta, a bronze su osvojili Strahinja Erić iz BiH i Mario Matiankov iz Bugarske.
Od domaćih takmičara u seniorskim trkama učestvovali su još i Ana Jeremić, Andrea Marković, Đorđe Paunović i Tarik Aslani, dok je u trkama za mlađe kategorije i cicibane nastupilo oko 40oro dece. Na startnim listama bili su: Emilija Sredojević, Jovana Joksimović, Mladen Stanković, Andrija Tošić, Andrej Dragović, Anđela Rajevac, Aleksa Rajevac, Andrija Veličković, Vuk Sredojević, Uroš Stanković, Jelena Joksimović, Nevena Marić, Iskra Gavović, Kristina Đorđević, Lana Tošić, David Dragović, Ena Murci, Sofija Smiljanić, Mihailo Jeremić, Stefan Marjanović, Petar Murić, Mila Marjanović, Sofija Kuzeljević, Mina Šišović (SK Zvezda), Sofija Bućić, Ksenija Mićić, Katarina Pavlović, Vanja Tucović, Kosta Đurović, Ivona Đurović, Irina Đurović, Mihailo Buišić, Andrej Bućić, Bogdan Smiljanić, Dunja Smiljanić, Maša Buišić, Mina Tucović (SK Zlatibor).

Već u ponedeljak i utorak, 17. i 18. januara održaće se nove trke u okviru Zvezda kupa, koje će takođe nositi FIS bodove.

Izvor:zlatiborpress.rs

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: