Stamatović: Zakon o referendumu nije u interesu naroda (VIDEO)

POTPISNICI DEKLARACIJE SUVERENISTA - KZN

U slučaju da referendum prođe, a uveren sam da će građani biti dovoljno odgovorni da svojim ne to ne dozvole, nećemo moći da kontrolišemo šta se dešava u pravosuđu i kao nacija ćemo biti u velikoj opasnosti, naglasio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović prilikom pristupanja pokreta Živim za Srbiju i Naprednog kluba Deklaraciji suverenista.
Stamatović je upozorio da ako Zakon o referendumu bude usvojen ništa neće moći naknadno da se promeni. Najavljenim promenama Ustava vlast prepušta ingerencije nad važnom granom vlasti, nad pravosuđem.

Naša dužnost i obaveza kao odgovornih političara je da upozorimo narod Srbije, da ovaj zakon neće biti u njihovom interesu, već u interesu nekih stranih kompanija, a građani Srbije će ostati u teškom stanju i neće moći ništa da se promeni, dodao je Stamatović.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da će Srbija izgubiti pravosuđe ukoliko na referendumu budu usvojene promene Ustava u delu o pravosuđu.

Rešenje je promena izbornog sistema, da se uvede proporcionalni izborni sitem i da se poslanici u Skupštini Srbije biraju po imenima a ne da se sudije biraju međusobno, zaključio je Radulović.

Predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković poručila je da globalistički centri moći pokušavaju da nacionalne države predstave nesposobnima da se izbore sa izazovima. U Srbiji vlada perfidna okupaciona hobotnica koja onemogućava da živimo kako želimo. Promena Ustava je samo krunisanje toga.

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić izjavio je da je demokratija u Srbiji između 2000. i 2010. godine bila manjkava, ali je naglasio da izbori nisu bili sporni kao oni 2020. godine koji su i omogućili da se uvede referendum bez cenzusa.

Izvor: Zdrava Srbija
Foto: Zdrava Srbija

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: