Predstava ”Laži me” 13. novembra u Kulturnom centru Zlatibor

Plakat-predstave-Lazi-me

Još jedan zanimljiv pozorišni komad stiže pred zlatiborsku publiku. To je predstava ”Laži me” reditelja Dragoslava Dabića, u kojoj igraju popularni glumci Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski. Biće izvedena 13. novembra (od pola osam uveče) u dvorani Kulturnog centra Zlatibor.
Ovaj komad inspirisan je crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića i zamišljen kao komedija karaktera sa elementima groteske. Protagonisti su Lepomir (Aleksandar Dunić) i Ružica (Sandra Bugarski), sredovečni bračni par. On hipohondar izgubljenog koraka sa ubrzanom savremenom stvarnošću koja nosi neizvesnost i strah od budućnosti. Ona žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak.
Kada posustali supružnici posle 25 godina reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži one svakodnevne, naivne na koje se obično i ne osvrćemo, ali i one teške, sudbonosne i ”smrtonosne” laži koje su pokidale tolike veze. Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako ne dolazi, supružnici sve više upadaju u lavirint sumnji i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Iz tog vrtloga jedini spas je ljubav, ona prava i lekovita, zbog koje se gaze moralni principi i kada je to jedini izlaz – laže.
Komad ”Laži me” odigran je tokom ove godine u 80 gradova Srbije i regiona, svuda nailazeći na dobru reakciju pozorišne publike.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: