Počela sadnja cveća u Čajetini, sledeće sedmice na Zlatiboru

sadnja-cveca_0

Danas je počela sadnja cveća u Čajetini, a sezonsko cveće ukrasilo je kružni tok, čajetinski park, prostor ispred zgrade Opštine, glavnu ulicu i ostala javna preduzeća i ustanove. Podršku današnjoj akciji, osim zaposlenih iz KJP Zlatibor, dali su učenici Eko sekcije OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina sa nastavnicima, a lokalno komunalno preduzeće doniralo je sadnice osnovnim školama i vrtićima.
Zaposlene u zelenilu najveći obim posla očekuje naredne sedmice, kada je planirana sadnja na Zlatiboru. Prema ustaljenom planu, sezonskim cvećem biće popunjeni cvetnjaci u centru Zlatibora, ispred TO Zlatibor, Kulturnog centra, kružni tokovi, žardinjere ispred upravne zgrade Gold gondole, Komunalne milicije, Sportske hale…

Za nabavku sezonskog cveća KJP „Zlatibor“ izdvojilo je oko milion dinara. Među sadnim materijalom najviše je begonija i big begonija, kadifica, petrovaca, tamjanika, alisuma, muškatli, bidensa… Nakon sadnje Služba zelenila će tokom cele sezone vršiti zalivanje, prihranu i zaštitu biljaka, kako bi izgledale lepo i negovano.

Izvor: Zlatiborpress

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: