Pet dana čarolije za decu u srcu Zlatibora

Zlatofest na Zlatiboru, snimio S.Jovicic

Dok sneg veje u sedmici kad se donekle stišala ona praznična gužva na Zlatiboru, traju ovde dani posvećeni najmlađima. Da se na odmoru zabave i dobro provedu. Donela ih je upravo ustanovljena manifestacija na otvorenom za decu ”Zlatofest”. U pet dana popodnevnih programa (od 9. do 13. o. m.) na četiri lokacije oko Kraljevog trga i jezera oživela je zimska čarolija s nizom sadržaja.
U programima ”Zlatofesta” svi zainteresovani dečaci i devojčice se zabavljaju, takmiče, druže, ponešto nauče. Takmičenja su u plesu, pevanju, čitanju basni, postavljanju hranilica za ptice i veverice, nadvlačenju konopca…Kod Kraljeve česme oživelo je ”Božićno selo” sa zabavnim aktivnostima za decu, kao što su pravljenje Sneška Belića, potraga za blagom, gađanje mete grudvama i drugim. Podršku u igrama dobijaju od animatora mede Borka i veverice Zlatice, od pomoćnika Deda Mraza obučenih u kostime Elfe i Olafa, a pažnju privlači i kraljica Elsa, lik iz animiranog filma ”Zaleđeno kraljevstvo”. Kad se nadmetanja završe, za
najmlađe se odigra i kakva zanimljiva predstava, poput komada ”Majmun Miša u zemlji slatkiša” u izvođenju ”Željko Veseljko” animatora.
Mnoštvo mališana i odraslih s njima okupio je u srcu Zlatibora ovaj ”Zlatofest”, napravljen po uzoru na slične manifestacije u evropskim gradovima. Organizuju ga opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i udruženje ”Biznis na štiklama” iz Novog Sada. Sofija Bajić, koja predvodi to udruženje, ističe nameru da se ”Zlatofest” održava i narednih godina kako bi boravak dece na Zlatiboru, uz programe iskusnih animatora i sadržajan provod, bio kvalitetno ispunjen.

(objavila ”Politika” autor B.Pejović)

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: