Opština Čajetina dobila novo sanitetsko vozilo (VIDEO)

san

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom, u okviru projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid – 19”, za Dom zdravlja u Čajetini. Reč je o investiciji vrednoj gotovo sedam miliona dinara.

Služba za hitnu medicinsku pomoć u Domu zdravlja u Čajetini u prethodne dve godine imala je veliki broj izlazaka na teren a s obzirom na veličinu teritorije koju pokriva i specifičnih terena po kojima se vozila kreću, novi sanitet bio je neophodan.

“Želim da se zahvalim Ministarstvu što je prepoznalo našu potrebu za novim sanitetskim vozilom, posebno ovakvim koje sa celokupnom opremom košta skoro dva puta više nego vozilo sa osnovnom opremom. Moram da se zahvalim i opštini Čajetina iz čijih sredstava smo u protekloj godini uzeli još jedno sanitetsko vozilo sa osnovnom opremom i jedno terensko vozilo koje nam je takođe bilo neophodno i sada zaista imamo dobar vozni park”, kaže dr Mira Đurović.

Ovo vozilo svakako će podići kvalitet zdravstvene usluge, jer će se na bolji i na kvalitetniji način uspeti da zbrinjavaju pacijenti, brže će se stizati na teren kao i kod kovid pacijenata, ukoliko ih bude. Usled komplikacija koje je izazvao virus Korona, neophodno je bilo zaposlenje i novih zdravstvenih radnika.

“Mi smo obogatili Dom zdravlja i sa novim digitalnim aparatom koji je takođe dar iz Ministarstva. Savremeniji je jer ima mnogo kvalitetniju sliku i što možemo zajedno sa lekarima u Zdravstvenom centru Užice sve te snimke da vidimo preko računara. Pored toga, dobili smo i novi ultrazvučni aparat, zaposlili smo dosta ljudi za stalno: šest lekara, pet medicinskih sestara, dva laborantska tehničara, jednog rendgen tehničara, dva vozača i jednu spremačicu”.

Vozilo za sanitetski prevoz savremenije je i bolje od ostalih kojima raspolaže Dom zdravlja i ono će biti od velike koristi, poručuje direktorka ustanove doktorka Đurović. Ono što predstoji u narednom periodu jeste obnavljanje pojedinih delova zgrade, krova iznad pedijatrije a potrebno je i proširenje prostora.

Izvor: Zlatiborpress

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: