Održana 19. sednica Skupštine opštine Čajetina

sednica 1

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina izabrali smo novu Opštinsku izbornu komisiju u skladu sa novim zakonima o lokalnim izborima i izborima za narodne poslanike koje je Skupština Srbije nedavno usvojila. Takođe, usvojili smo Plan i program Regionalne deponije Duboko, kao i nekoliko planova u vezi sa preduzećem Eko-agrar tj. dali smo saglasnost na program razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji opštine Čajetina, čime smo im omogućili da do kraja februara počnu sa raspisivanjem javnih poziva subvencija u poljoprivredi – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice.

Proširili smo građevinska područja, nastavio je Đurić, pre svega u Krivoj Reci, u vezi sa podizanjem budućeg Agro-biznis centra i jedne parcele u Šljivovici za koju postoji interesovanje investitora za izgradnju privrednih kapaciteta. Doneta je i odluka o početku izrade Plana detaljne regulacije za kružni tok u Braneškom Polju, a to će u perspektivi biti pristupni put za budući autoput.

Đurić je naglasio da smo i ove godine planirali veliki broj krupnih investicija od kojih su neke već započete. “Tu, pre svega, mislim na izgradnju vodovoda Sušičko vrelo, završetak zamene magistralnog cevovoda od Zlatibora do Ribnice, kao i rezervoara od 2.000 kubnih metara na Zlatiboru. To su radovi koji su u završnoj fazi. Radovi na Sušičkim vrelima počinju ove godine, sa izgradnjom rezervoara, crpne stanice i fabrike za preradu vode”.

Značajan deo sredstava je predviđen za izgradnju putne infrastrukture na teritoriji čitave opštine, za rekonstrukciju postojećih puteva i ulica, za izgradnju primarnih vodova u naseljenim mestima Čajetina i Zlatibor, kao i u nekoliko seoskih mesnih zajednica. Planiran je i nastavak izgradnje upravne zgrade Gold gondole, kao i garaže u okviru nje, koju će osim zaposlenih moći da koriste i svi stanovnici i posetioci Zlatibora. Predviđena je i izgradnja nekoliko dečijih igrališta. pešačkih i biciklističkih staza.

Punjenje budžeta će verovatno biti i bolje od plana, tako da sam siguran de ćemo pored ovih uspeti da realizujemo i još neke nove investicije, zaključio je Đurić.

Izvor: Opština Čajetina

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: