Novi sadržaji na zlatiborskoj Gold gondoli, kabine prilagođene OSI

gondola

Posle pauze od oko mesec dana zlatiborska Gold gondola je počela sa radom i počela da prima putnike u punom kapacitetu. Pored novih kabina i dodatnih sadržaja za zabavu, najduža žičara na svetu je dostupna i za osobe sa invaliditetom.
Sve ono što smo pripremili za letnju sezonu animiraće sve goste Zlatibora i da se provozaju ovom žičarom. Tu su prvenstveno od sadržaja zabave za decu, aktivni odmor, neke dodatne aktivacije na terenu, edukativne radionice, pa čak biće tu večernjih i noćnih vožnji gondolom koje ćemo upriličiti za naše goste, pojasnila je direktorka JP „Gold Gondola”, Zlatibor Bojana Božanić.
Imajući u vidu činjenicu da su ukinute epidemiološke mere, u jednu kabinu može se smestiti maksimum, odnosno, deset putnika, koliko je predviđeno, te da je od sada ovaj vid uživanja u vožnji najdužom žičarom prilagođen za sve kategorije ljudi.

Od sada i osobe sa invaliditetom imaju mogućnost da se voze gondolom, upravo, ovih dana su se vozili neki od naših prijatelja i putnika. Osim što te osobe mogu bezbedno da se voze, takođe, mogu da izađu na vrh Tornika, da se prošetaju i da uživaju u svim onim aktivnostima i sadržajima koji su dostupni i koje planiramo da im omogućimo. Naravno, da radimo i da će sve bit prilagođeno i u duhu toga da i osobe sa invaliditetom mogu da uživaju, rekla je Božanić.

Izvor: Glas Zapadne Srbije

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: