Nagrade i fontane povodom rodjendana opštine Čajetina

Djaci

Povodom Dana opštine, porodica Perišić sa Zlatibora je darivala najmoderniju fontanu tog tipa, kako su preneli iz lokalne samouprave, kod kružnog toka kod naselja Kalman na Zlatiboru.

Donator fontane Srđan Perišić je rekao da su on i njegova porodica sa zadovoljstvom uložili svaki dinar u ovu fontanu i da je ugrađena oprema najvišeg kvaliteta.

Ovo je retka prilika u kojoj investitor ostavlja donaciju i zadužbinu i nadam se da će i ostali investitori krenuti njegovim primerom da uređuju ovo mesto. Mi iz Opštine smo zahvalni porodici Perišić a ujedno bih se zahvalio i Milanu Kuliću i njegovom timu i za ovu i za fontanu na jezeru, čoveku koji ima viziju za ovo mesto, i koji se na ovim visinama bori i, da tako kažem, igra sa vodom, naveo je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Povodom Dana opštine Čajetina, najuspešniji učenici OŠ Dimitrije Tucović, OŠ Savo Jovanović Sirogojno, izdvojenog odeljenja u Ljubišu, dobitnici nagrada na republičkim takmičenjima, dobili su od lokalne samouprave zahvalnice i novčanu nagradu.

Ukupno je podeljeno 14 zahvalnica i novčanih nagrada u iznosu od 30.000 dinara. Stamatović je poručio da će od ove godine, sem vukovaca i đaka generacije, nagrade primati i uspešni učesnici na republičkim takmičenjima.

Dan opštine Čajetina je ustanovljen po datumu kada je pre 94 godine Čajetina proglašena varošicom od kada počinje da se razvija, a Zlatibor je postao najposećenija planina u Srbiji.

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: