Likovna kolonija, Licidersko srce i Naissus na Zlatiboru

ZLATIBOT-PLAKAT-MOZART-REQUIEM_page-0001-1463x2048

Likovna kolonija Vladimir Mitrović biće održana od 13. do 17. avgusta u Trnavi. Na koloniji će učestvovati 12 slikara iz raznih krajeva Srbije, a svoja umetnička dela stvaraće u ambijentu ovog zlatiborskog sela.

Učesnici ovogodišnje likovne kolonije su: Tomo i Snežana Popović iz Beograda, Danijela Milovanović iz Požarevca, Slađan Ignjatović iz Bajine Bašte, Andrijana Adrijašević iz Čajetine, Valentina Todorić iz Užica, Branimir Ćirović iz Užica, Biljana Lazarević iz Čajetine, Đorđe Stanić iz Užica, Andrijana Đenić sa Zlatibora , LJuba Mitrović iz Sirogojna , Sofija Stanić iz Šljivovice.
Dečji međunarodni festival folklora Licidersko srce po 14. put biće održan u Užicu, Višegradu i na Zlatiboru. Na zlatiborskom trgu će održati manifestaciju 16. avgusta od 19 časova i 17. avgusta od 11 sati.
Licidersko srce svake godine okuplja oko hiljadu mališana iz sveta.
Koncert srpske omladinske filharmonije Naissus uz dirigenta Zorana Andrića biće održan 27. avgusta od 20 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

– Reč je o jedinstvenoj muzičkoj bajci na Kraljevom trgu, gde će nastupiti i eminentni solisti, prvaci beogradske opere: Sanja Kerkez (sopran), Nataša Rašić (alt), Janko Sinadinović (tenor) i Ivan Tomašev (bas). Hor Beogradski solisti. Letnji koncerti filharmonija, koji se odvijaju pod vedrim nebom, spadaju među najpopularnije koncerte klasične muzike na svetu, napomenuli su iz TO Zlatibor.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibor

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: