KJP Zlatibor spremno dočekuje zimsku sezonu

Zimskasluzba

KJP „Zlatibor“ predstojeću zimsku sezonu spremno dočekuje. Za održavanje oko 300 kilometara lokalne putne mreže, obezbeđeno je 5000 tona rizle, 650 tona putarske soli i 20 tona kalcijum-hlorida. Zimska služba staraće se i o čišćenju parking prostora, trotoara i pešačkih staza.

Vozni park Zimske službe osnažen je sa dva nova traktora i jednom novom kombinovanom građevinskom mašinom, kao i utovarivačem koji će služiti za probijanje snežnih nanosa na kritičnim deonicama. Ostala mehanizacija prošla je sve neophodne tehničke kontrole, a na poslovima zimskog održavanja puteva biće angažovano deset traktora, pet kombinovanih građevinskih mašina – kramera, šest kamiona kipera sa posipačima, jedan utovarivač, grejder, buldozer i bob ket.

Tim koji će brinuti o prohodnosti puteva na području opštine Čajetina broji 40 radnika, među kojima su: vozači, mehaničari i rukovodioci. Ekipe Zimske službe su 24 sata u pripravnosti punih pet meseci, od 15. novembra do 15. aprila. Iako snežnih padavina još nema, zbog moguće pojave poledice počelo se sa dežurstvima.

Izvor: Opština Čajetina

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: