Inovativno poslastičarstvo hakaton

Inovativno poslastičarstvo

novacioni biznis centar Zlatibor u okviru projekta, koji je podržalo Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, organizuje „hakaton“ o inovativnim rešenjima problema u turizmu i ugositeljstvu.
Tema ovogodišnjeg hakatona je „Inovativno poslastičarstvo“ u kome će takmičari uživo raditi iz kuhinje i sa zadatom temom i za vreme takmičenja doći do idealnog rešenja koja može postati autenčtična poslastica Zlatibora ..Na „hakatonu“ će biti formirana stručna komisija iz oblasti ugostiteljstva, koja će oceniti najbolji tim za najbolji rad (rešenje problema) u oblasti autentične zlatiborske poslastice. Koliko je ovaj događaj značajan, pozivu su se odazvalo šest timova srednjih ugositeljsko – turističkih škole Srbije, a predsednik žirija je gospodin Zdravko Gavrilović Predsednik udruženja poslastičara Srbije.
Kreiranje sadržaja i realizacija ideja će se održati u 15.10.2022. sa početkom 9:30 časova, a prezentacija inovativnih proizvoda će biti u 13.15 časova, kada vas pozivamo da prisustvujete.
Glavni cilj događaja je predstavljanje i odgovaranje na izazove današnjice,kao i rešavanje konkretnih problema u oblasti turizma, kroz povezivanje sa prirodnim dobrima naše zemlje.
Jedan od ciljeva podsticanja inovativnosti, kreativnosti i razvoja timskog duha kod mladih ljudi. Prva tri tima koja stručni žiri oceni kao najbolja očekuju vredne nagrade, kao iskustvo koje nose sa ovog takmičenja.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom takmičenju i svojim učešćem ukažete poverenje i doprinesete značajaju i razvoju destinacije Zlatibor.

Izvor: Opština Čajetina

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: