Inovacioni biznis centar- mesto okupljanja svih koji žele da znanje i ideje podele sa drugima (VIDEO)

Darko Djurovic

Na Zlatiboru je u julu 2021.godine otvoren Inovacioni biznis centar koji omogućava podršku razvoju preduzetništva i inovacija u poslovanju na Zlatiboru i Čajetini.
Vlada Srbije je u ovaj centar, koji se nalazi u zdanju Kulturnog centra na Zlatiboru, uložila 20 miliona dinara za opremu, a opština Čajetina je izdvojila 15 miliona dinara, obezbedivši prostor za njegovo funkcionisanje.
Ovaj centar, jedan od 25 takvih u Srbiji, koriste ga i digitalni nomadi iz celog sveta koji u njemu mogu da rade, dok borave na Zlatiboru.
Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra, rekao je da ovaj multifunkcionalni prostor koristi stanovnštvo Čajetine i Zlatibora, kao i turisti.

„Cilj našeg centra je podrška u zapošljavanju mladih u Čajetini, ali to je i mesto okupljanja svih ljudi koji žele da svoje znanje i ideje podele sa drugima u zajedničkom radnom prostoru“, istakao je Đurović.
Pružanje usluga turistima je poslednji aspekt rada Inovacionog biznis centra, sa ciljem dopunjavanja i inoviranje turističke ponude Zlatibora u cilju promocije i kreiranja pozitivnog imidža Zlatibora kao poslovnog centra.

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: