Čisto i sigurno na Zlatiboru

to zlatibor

Edukacija Čisto i sigurno, namenjena pružaocima turističkih usluga, održana je 12. aprila u kongresnoj sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru, a polaznici obuke su dobili sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane kovid–19, saopštili su iz Turističke organizacije Zlatibor.

Edukacija je bila namenjena pružaocima turističkih usluga među kojima su hoteli, odmarališta, hosteli, privatni smeštaj registrovan u sistemu e-turista, restorani, objekti kulturnog nasleđa i drugi zaposleni koji učestvuju u formiranju turističkog proizvoda.
Tokom edukacije su govorili direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, prof. dr Georgi Genov, direktor Udruženja HORES koji je govorio o prilagođavanju turizma postkovid situaciji i Slađana Sekulić, specijalista interne medicine, koja je istakla značaj preventivnih mera sprečavanja zaražavanja od kovida–19 u sektoru turizma i smeštaja.
– Kao odgovor na izazove koje je epidemija kovid -19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme Čisto i sigurno koju sprovodi HORES uz institucionalnu podršku Turističke organizacije Srbije. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu i obuče turistički i ugostitljski radnici za njihovu primenu kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima, napomenuli su iz Info centra Turističke organizacije Zlatibor.

Edukacije sprovode u okviru projekta EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: