Cane i “Partibrejkersi” raspevali Zlatibor (VIDEO)

pb

Veče 3. avgusta na Kraljevom trgu bilo je rezervisano za rokenrol zvuke. Grupa “Partibrejkers” pružila je meštanima i posetiocima Zlatibora odličnu svirku. Popularni Cane i njegov bend raspoloženo i sa velikom energijom podsetili su publiku na neke od najpoznatijih pesama iz duge karijere koja traje 40 godina.

Koncert su počeli pesmom “Noć”, da bi usledile pesme “Ako si”, “Hej ti dole”, “Zemljotres”, a potom i dobro poznate numere “1000 godina” i “Hipnotisana gomila” koje su razigrale publiku i podigle atmosferu.Jedna od najprepoznatljivijih pesama beogradskog benda “Hoću da znam” raspevala je Zlatibor, a Kostić je poseban aplauz zaslužio ubacivši i uvek dirljivu, produhovljenu “Molitvu”, sa kojom je zvanično završen nastup. To ipak nije bilo sve, jer su se “Partibejkersi” odazvali na
bis sa čak 8 pesama među kojima su bile “Mesečeva kći”, “Dugo te nema” i “Rođen loš”. Pored ljubitelja “tvrđeg” zvuka plesale su i slike i projekcije na jezerskoj fontani učinivši ovo veče posebno atraktivnim.

Grupu Partibrejkers osnovali su avgusta 1982. godine pevač Zoran Kostić Cane , bubnjar Goran Bulatović Manza, gitarista Nebojša Antonijević Anton i gitarista LJubiša Kostandinović. Shodno svom razuzdanom ponašanju i po Canetovom doživljaju samih sebe nazvali su se Partibrejkers (Žurkolomci). Tokom karijere postali su jedna od najuticajnih grupa u našoj zemlji a članovi originalnog sastava legendarni Cane i gitarista Anton i dalje su u grupi. Tvorci su mnogih kultnih hitova, a nastupali su na sceni i sa velikim svetskim zvezdama kao što su DŽoni Dep, DŽim DŽarmuš i Emir Kusturica.

Sledeći događaj u okviru manifestacije Kulturno leto je Letnji ulični “Erski kabare”, 5. avgusta u Čajetini, a 6. avgusta na Zlatiboru od 19:30 časova.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibor
Video : Facebook Milan Stamatović

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: