Anja Ilić šampionka Balkana

anja ilic naslovna

Na takmičenju Balkan kup u turskom gradu Bolu Gerede, održanog juče 27.marta, nordijska skijašica sa Zlatibora pobedom na skejt trci obezbedila je prvo mesto u generalnom plasmanu i tako postigla ogroman uspeh postavši prvakinja Balkana.

Ovogodišnji Balkan kup počeo je u januaru trkama na Zlatiboru. Anja je dobro startovala pobedom na domaćem terenu, a takmičenje se nastavilo trkama u Grčkoj, Bosni i Hercgovini, Rumuniji i završnicom u Turskoj gde je naša takmičarka postigla istorijski uspeh.

Šampionka je istakla da je prezadovoljna što je nakon 12 godina učešća i četiri podijuma do sada najzad uspela da ostvari pobedu na ovom prestižnom takmičenju. Konkurencija je bila jaka pošto je ovo olimpijska godina, a iza nje u plasmanu je ostalo čak 7 takmičarki koje su učestvovale na Olimpijskim igrama.

Nordijsko skijanje je sport sa veoma dugom tradicijom na Zlatiboru, a Opština Čajetina nastoji da našim skijašima pruži što bolje uslove, od organizovanja trka do poboljšanja i uređenja staza za trening pa ovakve vesti predstavljaju motiv više za sve koji su umali učešća u ovom istorijskom rezultatu da nastave u svom radu i daljem uspešnom predstavljanju naše Opštine i države Srbije u svetu.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibor
Foto: privatna arhiva Anje Ilić

Slični članci

Ostavi komentar

%d bloggers like this: